söndag 8 april 2012

Två historier om ägg...

Påsken handlar mycket om ägg :))
Vi svenskar äter sex miljoner ägg... i timmen!!! under påsken.
Vilket innebär 2000 ton ägg!!!

Ett av de äggen kommer från en av våra små hönskycklingar som värpte sitt första ägg idag :))
Och det var inte stort... De allra första äggen som en höna värper brukar alltid vara betydligt mindre än normalstora ägg (50-55 gram). Ganska snart får de dock normal storlek. Samtidigt som hönskycklingarna börjar värpa så börjar tuppkycklingarna gala. Det låter så himla roligt och man skrattar högt varje gång man hör dem försöka gala :)) UUUuuuuhhhhhuuuuuuuuu... ungefär så ;))


Lillhönans ägg till höger,
av dem behövs det väl ett tiotal till en sockerkaka...
ett normalstort till vänster...
En annan ägghistoria är att nu ligger Gårdsbackens gåshona sur. I två dagar har hon stannat kvar i redet istället för att  följa med de andra gässen ut... :)) Så får vi se hur det går...


Hon har byggt ett stort och fint rede
och hon väser som en orm om man närmar sig...


Glad fortsättning på påsken!!!




Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199

 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))




1 kommentar:

  1. That's a lot of eggs! Eggs are very good for you, full of protein. Fresh eggs taste much better then store-bought eggs.

    You present such tasty food. Paula!

    Happy Eastertide to you and your family! K.

    SvaraRadera